O bo dos guisantes é que ainda que teñen unha tempada tan curta, conxelan moi ben e podemos desfrutar deles durante todo o ano. Neste caso non son conxelados por que con este ano tan tolo, climatolóxicamente falando, acabamos de ter a estas alturas unha nova colleita. Mentres que as xudías que é o que tiñamos que estar comendo estanse facendo esperar máis da conta.
Ingredientes:1 vaso de guisantes
2 puerros
Pasta
Un puñado de amendoas ou noces
Nata
Por unha banda cócese a pasta en abundante auga con sal e por outra pochamos os allos porros cos guisantes.
Pelamos e picamos as améndoas e engadimosllas ós guisantes.
Pelamos e picamos as améndoas e engadimosllas ós guisantes.
Cando o refrito este douradiño botamos a nata, remexemos uns minutos e trituramos ben co batedor eléctrico.
A crema queda cun sabor a guisante moi rico, eu deixeina así, pero se o preferides podedes engadir algunha especia como mostaza ou mesmo uns anaquiños de xamón ou panceta fritida que suavizarán o sabor a guisante.
A crema queda cun sabor a guisante moi rico, eu deixeina así, pero se o preferides podedes engadir algunha especia como mostaza ou mesmo uns anaquiños de xamón ou panceta fritida que suavizarán o sabor a guisante.
Servimos por separado ou mesturamos a mezcla coa pasta unhas voltas ó lume e listo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario