miércoles, 16 de mayo de 2012

ÑOQUIS DE REMOLACHA

Ingredientes:
2 remolachas
3 patacas
1 ovo
Fariña

O primeiro e poñer a cocer ben lavadas as remolachas e as patacas coa piel. Cando se lles poida clavar o tenedor, escúrrense e pélanse (así cocidas a piel saélles moi fácil).
Esmáganse cun tenedor ou pasapures (sen pasar pola batidora) e mestúranse co ovo. Salpiméntase.
Pouco a pouco vaíselle engadindo a fariña ata que se forme unha masa que non se pegue ós dedos pero sen que quede dura.
Fanse boliñas pequenas e póñense nunha fonte enfariñada para que non se queden pegadas.
Nunha tarteira con auga fervendo cócense as boliñas ata que floten (un par de minutos) e retítranse. Acompáñase dunha salsa ó gusto ben quente.

FONTE: http://doscucharadas.com.ar/noquis-de-remolacha/

No hay comentarios:

Publicar un comentario